Ismét tanulmányi kiránduláson vettek részt hallgatóink

Utolsó módosítás: 2017. november 13.

2017. november 7-én Művelődéstörténet – Városunk kulturális öröksége és a Kulturális erőforrásaink órák keretében II. éves tanító szakos, II. éves óvodapedagógus szakos, illetve az I. éves turizmus vendéglátás szakos hallgatók vettek részt a hallgatók számára szervezett újabb tanulmányi kiránduláson.

A program keretében a hallgatók Tokaj-Hegyalja világörökségi helyszínei közül Hercegkút nevezetességeivel ismerkedhettek meg. Az idegenvezetést Rák József Úr Hercegkút polgármestere vállalta. A polgármester a kirándulás egyes stációin nagy szakmai és történeti tudással mutatta be Hercegkút múltját, jelenét és jövőjét is. A kirándulás első állomása a sváb település tájháza volt. Itt a hercegkúti lakosok korabeli tárgyi emlékeit, szerszámait, eszközeit és okiratait láthatták a hallgatók. Ezután a csoport megtekinthette a málenkij robotra elhurcolás emlékhelyén lévő szobrot az iskola előkertjében. Ezt követően az 1788-ben épült Római Katolikus Templomba látogattunk el. Kirándulásunk utolsó állomása a Gombos-hegyi pincesor volt. A Világörökségi címmel rendelkező emeletes pincesor rendkívüli esztétikai látványt nyújt. A pincesorról pedig a lenyűgöző kilátásban is gyönyörködhettünk. Ezt követően a csoportnak lehetősége volt megkóstolni a méltán híres tokaji bort is. A kirándulást az Innovo-Patak Sárospataki Városfejlesztő Nonprofit Kft. elektromos autói tették lehetővé.
Hálás köszönettel tartozunk: az Innovo-Patak Sárospataki Városfejlesztő Nonprofit Kft. vezetőjének Erdős Tamás Úrnak és Rák József Úrnak Hercegkút polgármesterének. A szervezésben segítettek: Dr. Stóka György, Stumpf Szilvia.
Kísérő tanárok: Bobkóné Hajas Éva mesteroktató, Dr. Kökényesi Nikoletta adjunktus.
Hír: Dr. Kökényesi Nikoletta
Fotók: Bobkóné Hajas Éva, Dr. Kökényesi Nikoletta, Dr. Stóka György

 

    


< Vissza