KIEMELKEDŐ SIKER A MIKROTANÍTÁSI VERSENYEN

Utolsó módosítás: 2019. május 13.

Mikrotanítási versenyen vett részt Campusunk három hallgatója 2019. április 9-10-én, Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem gyakorlóiskolájában.

A versenyt az egyetem Pedagógiai Kara hirdette meg az állami tanítóképzés elindításának 150. évfordulója alkalmából, első alkalommal.

A Sárospataki Campust Balla Nikolett, Kalocsai Boglárka és Lonscsák Erik III. évfolyamos hallgatók képviselték. Mindhárman az I. kategóriába (2-4. osztály) neveztek be. Kalocsai Boglárka magyaróra, Balla Nikolett és Lonscsák Erik pedig környezetismeret óra megtartását vállalta.A verseny fővédnöke, Prof. Dr. Falus Iván a megnyitóban elmondta, hogy a mikrotanítást az 1960-as években vezették be Magyarországon, annak a kutatókat foglalkoztató kérdésnek a megválaszolása céljából, hogy „hogyan lehet a pedagógusok tevékenységét olyan kis, elemi egységekre bontani, amelyek egyenkénti fejlesztése az egész tevékenység fejlődéséhez és a hatékonyság növeléséhez vezet. Ezzel elkezdődött az osztálytermi történések tudományos megfigyelése." (Sántha 2006) Ezt történt április 10-én Egerben is, amikor a sorsolások eredményeként minden versenyző egy órát tartott meg, ám a háromfős bíráló bizottság elsősorban a kisorsolt órarész (ráhangolás vagy jelentésteremtés vagy reflexió) megvalósítását értékelte az elkészített óratervvel összhangban.
Kalocsai Boglárka és Balla Nikolett II. helyezést ért el, Lonscsák Erik pedig III. helyezést. Felkészítő és kísérő tanáraik: Dr. Toma Kornélia (magyar) és Dr. Nagy György (környezetismeret).
Tanítványaink helytállásához és kiemelkedő sikeréhez ezúton is gratulálunk!
Hír és fotó: Dr. Toma Kornélia

 

  


< Vissza