REGIONÁLIS INFORMATIKAI KONFERENCIA A CAMPUSON

Utolsó módosítás: 2019. december 05.

2019. november 22-én „Robotokkal az oktatásban” címmel regionális informatikai konferenciát szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán a Reáltudományok Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának Digitális Pedagógia Munkabizottsága.

A konferencia-sorozat általános célja megismertetni a régió érdeklődő pedagógusait, illetve a pedagóguspályára készülő hallgatókat az informatika nevelési-oktatási intézményekben való alkalmazásának aktuális kérdéseivel. Az idei rendezvény az élet minden területén egyre szélesebb körben alkalmazott ún. okos eszközök, kiemelten a robotok bemutatását célozta meg. Az előadók a téma kiváló ismerői és művelői, akik a robotika alkalmazási lehetőségeivel ismertették meg a résztvevőket. Az előadásokat gyakorlati bemutatók, foglalkozások követték, ahol az érdeklődők maguk is közreműködői lehettek a robotok irányításának, működtetésének.

A jövőre negyedszázados jubileumát ünneplő rendezvény anyagi hátterét idén is a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete biztosította.

Hegyalja TV:
https://www.youtube.com/watch?v=DmZjr2NpTck

Zemplén TV:
https://www.youtube.com/watch?v=ypAFDXVoF6w&feature=youtu.be&t=594 

Az NJSzT honlapján  megjelent tudósítás:

https://njszt.hu/hu/news/2019-11-29/regionalis-informatikai-konferencia-sarospataki-comenius-campuson

 

 

 

               


< Vissza