Terepgyakorlaton a Campus hallgatói

Utolsó módosítás: 2018. május 25.

A környezeti nevelés évszázadunk kiemelt, ha nem a legfontosabb nevelési területe. A Természetismeret műveltségi területet választó hallgatók ennek jegyében terepgyakorlaton vettek részt.

A délelőtt folyamán megtekintették a Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferencz Múzeum természettudományos, interaktív tárlatát, melynek elnevezése „Erdőjárók kalauza". A tárlatvezető Hegyessy Gábor biológus-múzeológus volt. A tárlat négy olyan termet mutatott be, amelyek egy helyi lakás beosztását követték. A lakás „előszobájában" a hegyvidék tájképét leginkább meghatározó vulkáni folyamatok kőzeteit, ásványait és ősmaradványait láthattuk. A „konyha" az itt élők legnevezetesebb értéke, a szőlős és gyümölcsös kertek helyszínéül szolgál. A „fürdőszoba" emlékeztet arra, hogy nekünk is mennyire fontos elemünk a víz. A „nappali" jellegéből adódóan szentélye a pihenésnek, az elmélyült gondolkodásnak, a kultúra és tudomány művelésének. A természetben az erdők azok, ahová akár csak időnként, egy-egy órára betérve is felfrissülhetünk.
A terepgyakorlat második részében gyalogtúrán vettek részt a hallgatók, melynek úti célja a Sátoraljaújhelyi Magyar Kálvária volt. A nappali tagozatos hallgatók ezen kívül terepgyakorlaton vettek részt a Botkőn és a Berekben.

 

   


< Vissza